Het theorie-examen is momenteel onderwerp van gesprek in de media. Aanleiding is het slagingspercentage dat gezakt is van 56% in 2002 naar nog maar net boven de 40% in recente jaren. Daarbij zijn de soms louche aanbieders van eendagcursussen een doorn in het oog voor het CBR.

Aanleiding genoeg voor de Volkskrant om op onderzoek uit te gaan en een reportage te schrijven. In dit artikel komen een aantal interessante zaken naar voren. 

 …doen velen dat met behulp van (soms obscure) eendagscursussen waarvan het de vraag is in hoeverre die bijdragen aan structurele verkeersveiligheid. Want: ezelsbruggetjes leren ze daar, de antwoorden worden in het hoofd gestampt

Hier wordt net gedaan alsof een cursus gelijk staat aan ezelsbruggetjes leren, wat natuurlijk niet perse hoeft. Wij kregen een grote glimlach op ons gezicht door de aangehaalde quote van CBR-directeur Alexander Pechtold.

“Toen ik mijn theorie moest halen, werd ik in een klaslokaal gezet.”

Precies! Op school krijg je toch ook les van een docent? Het is vaak zelfs een onmogelijke opdracht om de droge lesstof zelfstandig te leren vanuit een theorieboek en echt goed te beheersen. Uitleg van een ervaren docent biedt daarom uitkomst. Maar met een eendaagse cursus haal je het steeds vaker niet. En als je al slaagt, dan zak je voor het praktijkexamen als de examinator merkt dat je je theorie niet beheerst. Een rijbewijs halen op het korte termijn geheugen werkt gewoon niet meer.

Hoe dan wel?

Met meer dan één cursus. Met deze visie onderscheiden wij ons duidelijk van de ‘in één dag slagen’ aanbieders. Wij bieden een complete (online) leeromgeving aan. De cursus is daar een belangrijk onderdeel van. We doen meer dan alleen trucjes leren. Bij ons leer je daadwerkelijk de theorie, maar dan eenvoudig en klassikaal. Dit maakt rijles ook nog eens makkelijker en zorgt voor betere bestuurders op de weg. Het bespaard ook direct op het aantal rijlessen. Oh, en je slaagt voor je praktijkexamen. En dat is uiteindelijk waar het allemaal om draait niet waar?

Met een cursus van het Nationaal Theoriecentrum Weet je het Zeker!

Message Us on WhatsApp
x